TURVAVALAISTUS

Turvavalaistus on tärkeä osa nykyaikaisten rakennusten varusteita. Turvavaloja voidaan käyttää joko poistumistie-valaistukseen tai turvavaloksi sähkökatkosten varalle. Markkinoilla on myös siirrettäviä turvavaloja, jotka voidaan irrottaa seinästä sähkökatkoksen aikana ja kuljettaa mukana. Poistumistievalaisimet ovat käytössä jatkuvasti, kun taas turvavalaistuskäyttöön tarkoitetut valaisimet syttyvät vasta sähkökatkoksen yhteydessä. Valittavina valonlähteinä on LED:eillä tai loisteputkilla varustetut mallit. Yleisesti ottaen LED-mallit ovat ympäristöystävällisempiä niiden pitkän käyttöiän takia.

Keskusakustovalaisimet

Keskusakustovalaisimet ovat erityisen suosittuja uudiskohteissa, joissa kaapelointi voidaan suunnitella alusta asti myös turvavalaisimille. Keskusakustovalaisimet tarvitsevat turvavalokeskuksen, koska ne toimivat keskitetyllä virransyötöllä. Kaapeloinnissa täytyy ottaa huomioon millaisiin tiloihin kaapelia joudutaan viemään. Esimerkiksi, jos kaapelia joudutaan kuljettamaan palotiloissa, täytyy kaapelin olla palosuojattua kaapelia, mikä nostaa kustannuksia. Keskusakustovalaisinten hyvä puoli on, että järjestelmätestit voidaan tehdä keskitetysti.

Tästä linkistä voit tutustua tarkemmin turvavalaisin valikoimaamme >> Turvavalaisimet

Yksikkövalaisimet

Yksikkövalaisimissa on oma akku ja yleisimmin niiden varakäyntiajat ovat 90-180 minuuttia. Tietyissä tilanteissa yksikkövalaisin on turvallisempi, koska kaikissa valaisimissa on oma akku ja ne eivät ole riipuvaisia toisistaan tai keskitetystä virransyötöstä. Yksikkövalaisinten suuri etu on se, että ne voidaan liittää suoraan lähimpään valaistusryhmään. Tämän johdosta asennuskustannukset voivat tulla edullisemmiksi ja työn määrä voi vähentyä. Uudemmat poistumistiekäyttöön tarkoitetut turvavalaisimet alkavat toimia täydellä teholla vasta sähkökatkoksen yhteydessä, joka tarkoittaa melkoista energiansäästöä.

Tästä linkistä voit tutustua tarkemmin turvavalaisin valikoimaamme >> Turvavalaisimet

ATEX-valaisimet

ATEX mallin turvavalaisimet on tarkoitettu räjähdysvaarallisiin tiloihin. Valikoimissamme olevia ATEX-valaisimia voidaan asentaa kategorian 1 ja 2 räjähdysvaarallisiin tiloihin. Turvavalaisinten rakenteena on alumiini (maalattu RAL-1003) ja UV-suojattu polykarbonaatti.

Tästä linkistä voit tutustua tarkemmin ATEX turvavalaisin valikoimaamme >> ATEX turvavalaisimet

Käsiturvavalaisimet

Käsiturvavalaisimia on seinään kinnitettäviä malleja, jotka syttyvät sähkökatkon yhteydessä tai siirrettäviä valonheittimia. Näitä valaisimia voidaan käyttää osana turvavalaistusta antamaan valoa sähkökatkon aikana tai lisävalaisimena siellä missä valoa kulloinkin tarvitaan.

Tästä linkistä voit tutustua tarkemmin käsiturvavalaisin valikoimaamme >> Käsiturvavalaisimet

Tästä linkistä voit tutustua tarkemmin siirrettävien turvavalaisinten mallistoomme >> Siirrettävät turvavalaisimet